Osteopathie omarmt elk levensstadium met zorg en aandacht voor gezondheid en welzijn. Het biedt volwassenen verlichting bij bewegingsklachten, tieners ondersteuning bij groei en ontwikkeling, en senioren hulp bij het behoud van mobiliteit en actieve levensstijl. Tijdens zwangerschap verlicht het specifieke klachten en bereidt het vrouwen voor op bevallingen. Voor sporters speelt osteopathie een cruciale rol in blessurepreventie en herstel, ter bevordering van optimale prestaties. Met een focus op individuele behoeften draagt osteopathie bij aan een betere levenskwaliteit en algeheel welzijn.
Volwassenen.
- Klachten van rug, nek, schouders, heupen en ledematen
- Bekkenklachten
- Whiplash-syndroom en andere posttraumatische klachten
- Verschillende vormen van hoofdpijn
- Kaakproblemen
- Zenuwletsels (uitstralingen, tintelingen)
- Maag- en/of darmklachten
- Postoperatief herstel (littekenvorming, verkleving)
- Ademhalingsproblemen
- Acute blokkade en/of lumbago’s
- Vitaliteitsproblemen (vermoeidheid, burn-out)
Osteopathie biedt waardevolle behandelingen voor bewegingsklachten. Het menselijk lichaam is voortdurend in beweging, van alledaagse handelingen zoals lopen en slikken tot de essentiële functies zoals ademhalen en hartslag. Voor een gezonde mobiliteit moeten de lichaamsweefsels vrij kunnen bewegen. Belemmeringen kunnen leiden tot ophoping van afvalstoffen, wat weer kan resulteren in diverse klachten.
Net zoals we regelmatig naar de tandarts gaan voor controle en naar de huisarts voor andere gezondheidsproblemen, is het belangrijk om ook gewrichten en spieren regelmatig te laten checken. Dit kan bij een osteopaat. Osteopathie is niet alleen nuttig voor het behandelen van bestaande klachten, maar ook voor het voorkomen ervan. Daarnaast biedt een osteopaat advies over voeding en levensstijlaanpassingen, wat bijdraagt aan een algehele gezonde levensstijl.
Tieners.
- Lage rugklachten
- Houding en Rugklachten
- Hoofdpijnklachten
- Groei gerelateerde klachten
- Ondersteuning bij orthodontie
- Klemmen of knarstanden
- Functionele spijsverteringsproblemen
- Emotioneel welzijn
In de turbulente tienerjaren biedt osteopathie gerichte ondersteuning voor het groeiende lichaam. Het richt zich op het verlichten van sportblessures, het bevorderen van een gezonde houding en het verbeteren van de spijsvertering. Door het stimuleren van natuurlijke genezingsprocessen helpt osteopathie tieners om gezond te groeien en zich optimaal te ontwikkelen.
Senioren.
- Pijnlijke gewrichten
- Moeilijke stoelgang
- Slaapproblemen
- Onrustige benen
- Medicijnen afbouwen
- Hart- en vaatziekten
Het lichaam verliest een deel van zijn veerkracht en herstellend vermogen naarmate we ouder worden. Voor veel mensen lijken de fysieke gevolgen van het ouder worden onvermijdelijk. Zij ervaren vaak chronische pijn en krijgen vaak te horen dat ze hiermee moeten leren leven.
Het bevorderen en behouden van mobiliteit is echter essentieel voor een goede gezondheid en onafhankelijkheid. Osteopathie speelt hierbij een cruciale rol. Door de bloedsomloop te stimuleren, het evenwicht te ondersteunen, spierstijfheid te verminderen en gewrichten los te maken, kan osteopathie een groot verschil maken.
Met gerichte en veilige technieken kunnen we bijdragen aan een comfortabele en actieve oude dag.
Sporters.
- (Terugkerende) Sportblessures
- Pijn voor/tijdens/na het sporten
- Preventie van blessures
- Posttraumatische klachten
Osteopathie speelt een essentiële rol bij sporters, van recreatief tot topsportniveau. Door het verbeteren van mobiliteit, bevorderen van herstel na inspanning en behandelen van onderliggende oorzaken van blessures, helpt osteopathie sporters om blessurevrij te blijven, prestaties te optimaliseren en hun algehele gezondheid te bevorderen.
Vrouwen.
- Bekken, rugklachten
- Zwangerschapsischias
- Verteringsklachten
- Beklemmend gevoel bij ademhaling
- Obstipatie
- Voorbereiding bevalling
- Vermoeide, zware benen of armen
- Menstruatiestoornissen
- (In)fertiliteit
- Pijn bij vrijen
Voor vrouwen die zwanger willen worden, kan het soms een uitdaging zijn. Osteopathie kan een ondersteunende rol spelen bij het optimaliseren van de omstandigheden voor conceptie. Door het onderzoeken en verbeteren van de functionele oorzaken van vruchtbaarheidsproblemen, zoals de beweeglijkheid van de baarmoeder, bloedcirculatie en zenuwfuncties, streeft osteopathie naar een optimale omgeving voor zwangerschap, IVF-procedures en innesteling. Zo kan osteopathie helpen om de kansen op een succesvolle zwangerschap te vergroten.
Gedurende de zwangerschap ondergaat het lichaam ingrijpende veranderingen om de groeiende baby te ondersteunen. Deze aanpassingen veroorzaken vaak extra stress op het lichaam van de zwangere vrouw, wat kan leiden tot diverse klachten. Osteopathie biedt ondersteuning door het natuurlijke proces van zwangerschap en geboorte te bevorderen. Door het lichaam te helpen zich aan te passen aan deze veranderingen, helpt de osteopaat bij het verminderen van klachten en het bevorderen van het welzijn tijdens deze bijzondere fase.
Na de bevalling ligt de focus begrijpelijk op de zorg voor je baby, maar veel vrouwen ervaren langdurige pijn en ongemak, zelfs maanden of jaren na de geboorte, of ze nu een vaginale bevalling of keizersnede hebben gehad. Dergelijke postnatale klachten kunnen vaak effectief worden behandeld met osteopathie, waarbij de nadruk ligt op het herstellen van het lichaam na de bevalling. Een postnatale check-up bij een osteopaat is daarom sterk aanbevolen voor nieuwe mama’s om hun herstelproces te optimaliseren en langdurige complicaties te voorkomen.
Gelieve bij voorkeur online een afspraak te maken om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen. Bij dringende klachten, mag je mij opbellen.